Leer alles over de Green Mountain Grill
Houtgestookt Grillen
TEMPERATUUR GECONTROLEERD
Hout Gestookt
Een motor draait de wormschroef, die de hardhout pellets naar de brander voert. Daar steekt een gloeistift automatisch de pellets aan en een verbrandingsventilator onder de brander zorgt ervoor dat ze blijven branden. Verticale ventilatieopeningen langs de binnenkant van de brander creëeren een ronde luchtstroom. Een ventilator in de pellethopper zorgt voor een positieve druk die terugbranding in de aanvoerbuis voorkomt. Wanneer deze twee luchtstromen elkaar ontmoeten, creëeren ze het ultieme houtgestookte vuur en verspreiden het aroma van de pure rooksmaak van hardhout.
ROESTVRIJ STAAL
Warmtedistributie
Het hitteschild* boven de brander verdeelt de warmte naar beide zijden van de grill. De warme lucht stroomt omhoog langs en/of door de Open Flame vetopvang naar de grillkamer zoalsin een convectieoven. Een in de grillkamer gemonteerde temperatuur sensor stuurt tien keer per seconde gegevens naar de ingebouwde computer en de controller past de luchtstroom en pellet toevoer aan om de ingestelde temperatuur te handhaven.
* Hitteschilden en positionering hiervan kunnen per model variëren.
Anatomie van de BBQ