Green Mountain Grills werking - Green Mountain Grills Nederland

Ga naar de inhoud


Leer alles over de Green Mountain Grill
Houtgestookt Grillen




woodfired grill
werking green mountain grill dual fan
TEMPERATUUR GECONTROLEERD
Hout Gestookt
Een motor drijft de wormschroef aan die de hardhout pellets naar de brander voert. Daar ontsteekt een gloeistift automatisch de pellets en een verbrandingsventilator zorgt voor de aanvoer van verbrandings lucht voor een optimale verbranding. De brander van een GMG pelletgrill is voorzien van verticale ventilatie sleuven met gerichte lamellen waardoor de verbrandingslucht als een cycloon de brander instroomt. GMG pelletgrills hebben een voorziening die ervoor zorgt dat er overdruk in de hopper ontstaat waardoor tevens door de pellet aanvoerbuis een luchtstroom naar de brander loopt. Wanneer de 2 luchtstromen elkaar ontmoeten creëren ze het ultieme houtgestookte vuur en verspreiden het aroma van de pure rooksmaak van hardhout. Deze 2e luchtstroom door de pellet aanvoerbuis minimaliseert tevens het risico van een z.g. "Burn Back" in de aanvooerbuis en de pellethopper.
pellet brander
ROESTVRIJ STAAL
Warmtedistributie
Boven de brander bevindt zich een z.g. hitteschild*, in tegenstelling tot hitteschilden bij andere pelletgrills die aan beide zijden geheel open zijn, is het hitteschild van een GMG geheel gesloten met en gatenpatroon dat de hitte optimaal verdeelt door de grill waardoor hotspots worden beperkt. De warme lucht stroomt omhoog langs de vetopvangplaat naar de grillkamer zoals in een convectieoven. Een tweede voordeel van het gesloten hitteschild is het verspreiden van as, bij hitteschilden met beide zijden open zal door de luchtstroom relatief veel asdeeltjes worden meegenomen die op het voedsel terecht kunnen komen. Door het gesloten hitteschild zal dit aanzienlijk worden beperkt en de as in en onder het hitteschild achter blijven. Bij de Prime modellen is het hitteschild tevens van buitenaf met één handgreep te verschuiven. Dit geeft als voordeel dat de temperatuur aan de linker en rechterkant van de BBQ kan worden beïnvloed en deze door de gehele BBQ gelijk is of juist ongelijk om 2 verschillende temperatuurzones te creëren. Een in de grillkamer gemonteerde temperatuur sensor stuurt tien keer per seconde gegevens naar de ingebouwde computer en de controller past de luchtstroom en pellet toevoer aan om de ingestelde temperatuur te handhaven.

* Hitteschilden en positionering hiervan kunnen per model variëren.
werking daniel boone

     Anatomie van de BBQ


Green Mountain Grill Jim Bowie anatomie
gmg jim bowie anatomie
Green Mountain Grills Daniel Boone
gmg Daniel Boone anatomie
Green Mountain Grill Davy Crockett
gmg Davy Crockett anatomie
Terug naar de inhoud